Pitkästä aikaa ajattelin tehdä leipää. Edellisestä kerrasta on kyllä aikaa tosiaan varmaan pari vuotta. Tein leivät ihan tavallisesta hiivaleipäjauhosta, joten en ite pystynyt kyllä syömään.
Tässä kuva kohotetusta, paistamattomasta leivästä. Resepti oli suoraan jauhopussin kyljestä, mutta alla se vielä erikseen kirjotettuna.
Juureen:
½ l vettä
30g hiivaa
2 rkl siirappia
6 dl hiivaleipäjauhoja
- Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi ja liuota siihen hiiva. Lisää siirappi ja jauhot sekä sekoita. Anna juuren käydä puolisen tuntia, niin että se alkaa kuplia.
Taikinaan:
2 tl suolaa
30g öljyä
n. 8 dl hiivaleipäjauhoja
- Lisää juureen suola, rasva ja vaivaa sekaan jauhoja.
- Leivo taikinasta heti alustuksen jälkeen 3 isoa hiivaleipää. Kohota leivät kaksinkertaisiksi.
200 astetta 20-25 min
Tässä kuva toisesta, jo paistetusta leivästä. Kovasti tuli kehuja leivästä kotona, että oli sitten varmaan hyvää :) Tosin voiko vastaleivottu leipä koskaan olla kauheen pahaa? En jotenkin usko :D
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.