Pitkästä aikaa ajattelin tehdä leipää. Edellisestä kerrasta on kyllä aikaa tosiaan varmaan pari vuotta. Tein leivät ihan tavallisesta hiivaleipäjauhosta, joten en ite pystynyt kyllä syömään. 

image-normal.jpg

Tässä kuva kohotetusta, paistamattomasta leivästä. Resepti oli suoraan jauhopussin kyljestä, mutta alla se vielä erikseen kirjotettuna. 

 

Juureen:

½ l     vettä

30g   hiivaa

2 rkl   siirappia

6 dl     hiivaleipäjauhoja

- Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi ja liuota siihen hiiva. Lisää siirappi ja jauhot sekä sekoita. Anna juuren käydä puolisen tuntia, niin että se alkaa kuplia. 

Taikinaan:

2 tl    suolaa

30g öljyä

n. 8 dl hiivaleipäjauhoja

- Lisää juureen suola, rasva ja vaivaa sekaan jauhoja.

- Leivo taikinasta heti alustuksen jälkeen 3 isoa hiivaleipää. Kohota leivät kaksinkertaisiksi. 

200 astetta 20-25 min

image-normal.jpg

Tässä kuva toisesta, jo paistetusta leivästä. Kovasti tuli kehuja leivästä kotona, että oli sitten varmaan hyvää :) Tosin voiko vastaleivottu leipä koskaan olla kauheen pahaa? En jotenkin usko :D